Acesta este şi cazul edilului din Peciu Nou, Ion Fărcălău, care a afirmat că de mai multe luni încearcă să angajeze contabil însă nu primeşte aprobare de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
„De trei luni nu pot să-mi angajez contabil. Au fost disponibilizate opt persoane, dar nu ni s-a aprobat de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici acest post, deşi m-am dus personal ca să discut. Nu mai pot să-mi asum responsabilitatea de a semna de două ori pe un document. Sunt obligat ca de la 1 decembrie să închid primăria”, a afirmat Fărcălău.
Edilul din Peciu Nou a deschis „cutia Pandorei”, el dând tonul şi altor primari din Timiş care se lovesc zi de zi de birocraţia excesivă, indiferent dacă e vorba de accesarea de fonduri europene sau de orice alte acte de care au nevoie.
„E prea multă birocraţie. Oamenii nu ştiu, nu pot, nu au transport şi lucrurile se complică şi toţi banii ajung la cei care se descurcă. Foarte puţini bani ajung acolo unde trebuie. Trebuie simplificată birocraţia. Şi asta e de la revoluţie încoace. În Germania, în 15 minute termini, aici trebuie să umbli cu săptămânile pentru orice act. De doi ani lucrăm la Planul Urbanistic şi nu am reuşit să terminăm. Acum ni se cere altceva şi abia dacă la anul vom termina”, a afirmat şi primarul din Darova, Nicolae Constândana.
În replică, reprezentanţii Prefecturii Timiş şi a instituţiilor deconcentrate din judeţ au afirmat că aceasta este situaţia în momentul de faţă, unele reguli fiind impuse chiar de Uniunea Europeană, iar edilii trebuie să le respecte dacă vor să facă ceva pentru localităţile pe care le conduc.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!